Se kuuluisa siemennäkkäri


Siemennäkkäristä on julkaistu lukematon määrä reseptejä. Ne vaihtelevat jonkin verran, mutta yhteistä niille on aina runsas siemenmäärä. Aloitan tämän blogin siemennäkkärin reseptillä, koska hyvin usein ruokavalion ensimmäinen huudahdus on, että ei leipää! Eihän sit voi syödä mitään! Kyllä voi. Tämä on todella hyvää. Paljon parempaa kuin mikään kaupan näkkileipä ja plussana saat hyviä rasvoja.

1 dl seesamin siemeniä
1 dl auringonkukan  siemeniä
½ dl kurpitsan siemeniä
½ dl pellavan siemeniä
1/2 dl Chian siemeniä

½ tl suolaa
½ dl oliiviöljyä
2 dl kiehautettua kuumaa vettä

 Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen
 Sekoita kuivat aineet, lisää keitetty vesi ja öljy. Anna taikinan seistä 10-15 min.




Laita uunipellille leivinpaperi. Sekoita taikinaa vielä kerran, koska öljyt ja vesi nousevat monesti hieman pintaan. Kumoa taikina leivinpaperin päälle. Se on vetelää ja kuuluukin olla. Laita päälle toinen leivinpaperi ja painele sormin taikinaa litteäksi joka suuntaan. Lopuksi kauli taikina tasaiseksi, levyksi, mutta ei liian ohueksi.


Poista päällimmäinen leivinpaperi varovasti ja paista uunissa n. 50 minuuttia riippuen uunin tehosta. "Raaka" näkkäri on "nahkea", eikä murru heti, eikä sitä ole kiva syödä. Kypsä rasahtaa rikki sormella painaessa. Anna jäähtyä.  Ja eikun nauttimaan!


ps. Siemenien määriä voi vaihdella, jos vaikka pellavaa  ei halua käyttää, voi korvata chialla ja seesamilla.  Kurpitsan ja auringonkukan siemenet ovat molemmat isoja, joten niiden välillä voi vaihdella, mutta ei kannata korvata pieneiä siemeniä, koska vaikuttaa näkkärin kasassa pysymiseen.
                        





Kommentit

Ketoemäntä suosittelee: