Se kuuluisa siemennäkkäri
1 dl seesamin siemeniä
1 dl auringonkukan siemeniä
½ dl kurpitsan siemeniä
½ dl pellavan siemeniä
1/2 dl Chian siemeniä
½ tl suolaa
½ dl oliiviöljyä
2 dl kiehautettua kuumaa vettä
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen
Sekoita kuivat aineet, lisää keitetty vesi ja öljy. Anna taikinan seistä 10-15 min.
Laita uunipellille leivinpaperi. Sekoita taikinaa vielä kerran, koska öljyt ja vesi nousevat monesti hieman pintaan. Kumoa taikina leivinpaperin päälle. Se on vetelää ja kuuluukin olla. Laita päälle toinen leivinpaperi ja painele sormin taikinaa litteäksi joka suuntaan. Lopuksi kauli taikina tasaiseksi, levyksi, mutta ei liian ohueksi.
ps. Siemenien määriä voi vaihdella, jos vaikka pellavaa ei halua käyttää, voi korvata chialla ja seesamilla. Kurpitsan ja auringonkukan siemenet ovat molemmat isoja, joten niiden välillä voi vaihdella, mutta ei kannata korvata pieneiä siemeniä, koska vaikuttaa näkkärin kasassa pysymiseen.
Kommentit
Lähetä kommentti