Kanakeitto Thaimaan tapaan

Aina joskus tulee hinku saada jotain ihanan mausteista ja vähän tulistakin. Liekö syksyn aavistus. kun juuri eilen tuli semmoinen, että kanakeittoa on saatava, vaikka hikipäässä sitä vähän sai syödäkin näillä lämpöasteilla. (+20C) Keitto on aivan ihanaa talvella ja flunssassa ihan paras ruoka. ja syksy ja kynttilät ja ja...


                                               


Meillä tätä keitettiin eilen 5 litran kattilallinen ja kaikki on mennyt jo parempiin suihin, mutta on meillä kolme teiniäkin :)  Ohje siis 5:lle litralle.

Tarvitset:

-öljyä
-1 kesäkurpitsa
-1 punainen paprika
-1 vihreä paprika (tai kaksi punaista)
-2 porkkanaa       (ei suosita usein vhh:ssa, mutta sopii tähän, Yhdessä keskikokoisessa keitetyssä  porkkanassa hiilihydraatteja 4,63g. )
-kanasuikaletta 1400 g
-kookosmaito
-kuohukermaa 2dl  (voit myös laittaa 2prk kookosmaitoa ja jättää kerman pois, jos haluat vahvemman kookoksen maun)
-3-4 dl vettä
-3 kanaliemikuutiota
-2-3 tl currytahnaa (tai öljyyn sekoitettuna currya, jeeraa, garam masalaa, kurkumaa)
-2 pientä sipulia (kuvan keitossa kesäsipulia)
-2 limeä 
-2 rkl soijakastiketta
- 1-2 chiliä
1 tl raastettua inkivääriä

Kaapissa sattui olemaan vielä jostain tullut bambunversopurkki ja sen heitin tänne mukaan.

Pilko sipuli ja paprikat. Vedä kuorimaveitsellä porkkanat ja kesäkurpitsa suikaleiksi. Kuullota pilkottu sipuli pannulla ja lisää currytahna ja pilkottu chili.. Anna lämmetä hetki, että curry "avautuu", mutta älä polta sipulia ;) . Lisää kanat ja ruskista. Lisää kasvikset, kookosmaito,kerma, vesi ja kanaliemikuutiot, soija ja inkivääri. Anna porista 10 min. Purista lopuksi joukkoon limen mehut ja nauti.

Haluatko tietoa inkivääristä: Inkivääri

Kommentit

Ketoemäntä suosittelee: