Granaattiomenalla marinoitua lohta

                                             


 Kirpakka granaattiomena antaa yllättävän kivan aromin lohelle ja lantun luontainen makeahko maku sopii tämän kanssa hyvin. Kuvan otosta on jo aikaa ja valitettavasti en muista enää, että onko lautasella vielä metsäsienisalaatti vaiko katkarapuviettelys vaiko jotain ihan vallan muuta ja siksi keskityn nyt vain näihin kahteen, joista lanttulaatikonkin laitan omana ohjeenaan erikseen, koska joulu ;)

Lohi

Tarvitset neljälle:

3 granaattiomenaa
1 viipaloitu valkosipulinkynsi
lohifilettä
2 rkl soijakastiketta
2 rkl oliiviöljyä
Vinkki: Jamie Oliver kokkasi teeveessä jouluruokaa viikko sitten ja käytti johonkin granaattiomenaa.
Siemenet irtosivat parhaiten, kun hedelmä laitettiin puoliksi ja jollakin kopulteltiin kovaa pohjasta.

Leikkaa lohi neljään osaan.
Irrota kahdesta granaattiomenasta siemenet ja survo ne käsin mehuksi tai sauvasekoittimella.
Kaada mehu ja soijakastike muoviseen astiaan tai pakastepussiin. Lisää valkosipulin kynnet. Lisää
lohipalat ja kääntele. Jos ne ovat pussissa, kierrä pussin suu kiinni ja ravistele. Jätä lohet marinoitumaan 15-20 minuutiksi.

Lämmitä uuni 250 asteeseen ja laita grillivastus päälle. Vuoraa uunivuoka foliolla ja sivele pinnalle hieman öljyä vaikka pullasudilla. Levitä lohipalat vuualle nahkapuoli alaspäin ja sipaise öljyä päällekkin.

Kaada marinadi kattilaan ja kieheuta 2-3 minuuttia, kunnes se on hieman paksumpaa.

Levitä marinadia lohipalojen päälle. (jälleen se pullasuti voi olla hyvä)

Paista noin 6 minuuttia. Käännä palat ja jälleen sipaise marinadia pintaan. Paista jälleen n. 6 minuuttia.

Kun lohi on kypsä, nosta ne pois uunista ja lautaselle, sipaise pintaan mahdollisesti jäljelle jääneet marinadit ja ripottele päälle granaattiomenan siemenet.









                                             




Kommentit

Ketoemäntä suosittelee: