Munakoisot kreikkalaisittain
Mikäs sen ihanampaa kun tehdä pieni ruokamatka Kreikkaan ? (no tietty se oikea matka!) mutta vähän kreikkalaista musiikkia vaikka youtubesta ja eikun patojen äärelle. Tämä ruoka soveltuu hyvin lisäkkeeksi melkeinpä mihin vain. Broileri, pihvi, vartaat, kaikki käy niin pannulla, uunissa kuin grillissäkin valmistettuna. Pikaruoka tämä ei ole, mutta vaivansa arvoinen ja kelpaa seuraavanakin päivänä lämmitettynä tai eväänä.
Tarvitset:
2-3 munakoisoa
1,5 dl neitsytoliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä tai puolikas yksikyntisestä
2 sipulia
4-5 tomaattia kaltattuna, kuorittuna ja paloiteltuna
½ tl oreganoa
½ tl timjamia
persiljaa
tomaattisosetta (tuubi on hyvä)
suolaa
mustapippuria
Pilko sipuli ja hienonna valkosipuli. Laita kattillaan vesi kiehumaan ja kun se kiehuu käytä tomaatit kiehuvassa vedessä. (kalttaus) Kun kuori näyttää irralliselta, ota kattila liedeltä ja kaada kiehuva vesi pois ja lisää kylmää, jolloin tomaatit lakkaavat kypsymästä. Kuori ja pilko.
Leikkaa munakoisot noin 1 cm paksuisiksi viipaleiksi. Paista munakoisot öljyssä pannulla siten, että ne ovat molemminpuolin kullanruskeita ja levitä ne uunipellille, jossa on reunat.
Laita paistinpannulle öljyä, lisää sipuli, kuullota hieman ja lisää valkosipuli. Kaada joukkoon pilkotut tomaatit, lisää tilkka vettä. Lisää mausteet ja yrtit (ei persilja). Anna kiehua hiljalleen 10-15 min. Sekoita välillä. Lisää lopuksi tuoretta persiljaa 2-3 rkl pieneksi leikattuna.
Kuumenna 1-1½ dl vettä ja sekoita siihen tomaattisosetta 1 rkl.
Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen. Annostele tomaattisekoitus munakoisoviipaleiden päälle.
Kaada laimennettua tomaattososetta uunipellille varovasti, mutta vältä kaatamasta munakoisojen päälle, että täytet ei valu pois.
Paista uunissa 20-25 minuuttia.
Tarvitset:
2-3 munakoisoa
1,5 dl neitsytoliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä tai puolikas yksikyntisestä
2 sipulia
4-5 tomaattia kaltattuna, kuorittuna ja paloiteltuna
½ tl oreganoa
½ tl timjamia
persiljaa
tomaattisosetta (tuubi on hyvä)
suolaa
mustapippuria
Pilko sipuli ja hienonna valkosipuli. Laita kattillaan vesi kiehumaan ja kun se kiehuu käytä tomaatit kiehuvassa vedessä. (kalttaus) Kun kuori näyttää irralliselta, ota kattila liedeltä ja kaada kiehuva vesi pois ja lisää kylmää, jolloin tomaatit lakkaavat kypsymästä. Kuori ja pilko.
Leikkaa munakoisot noin 1 cm paksuisiksi viipaleiksi. Paista munakoisot öljyssä pannulla siten, että ne ovat molemminpuolin kullanruskeita ja levitä ne uunipellille, jossa on reunat.
Laita paistinpannulle öljyä, lisää sipuli, kuullota hieman ja lisää valkosipuli. Kaada joukkoon pilkotut tomaatit, lisää tilkka vettä. Lisää mausteet ja yrtit (ei persilja). Anna kiehua hiljalleen 10-15 min. Sekoita välillä. Lisää lopuksi tuoretta persiljaa 2-3 rkl pieneksi leikattuna.
Kuumenna 1-1½ dl vettä ja sekoita siihen tomaattisosetta 1 rkl.
Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen. Annostele tomaattisekoitus munakoisoviipaleiden päälle.
Kaada laimennettua tomaattososetta uunipellille varovasti, mutta vältä kaatamasta munakoisojen päälle, että täytet ei valu pois.
Paista uunissa 20-25 minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti