Kreikkalainen kaalisalaatti

Jääkaappin oli jäänyt coleslawista puolikas valkokaali ja mietin, että mitähän sillä tekisi. Ajatus oli, että se saisi olla raikas ja semmoinen joka käy niin lohen kuin pihvin kumppaniksikin. Mieleeni putkahti kreikkalainen kaalisalaatti, jossa on itseasiassa oivalliset ainekset vähähiilihydraattiseen ruokavalioon. Salaatti käy hyvin myös töihin mukaan evääksi joko sellaisenaan tai niin, että lisää siihen vielä kanaa, lohta jne.  tai vaikka retkelle, sitä kun ei tarvitse lämmittää. Oliivistahan ei kaikki pidä, mutta voit korvata kapriksilla esim. jos pidät niistä enemmän.


Tarvitset:

-Puolikas valko/keräkaali
-mustia oliiveja 6-10 kpl
-3rkl oliiviöljyä
-1 rkl sitruunamehua
-puolikkaan murskatun valkosipulinkynnen
-Ruokalusikallisen silputtua tuoretta persiljaa
-suolaa

Leikkaa kaali kahtia ja siivuta veitsellä mahdollisimman ohuita suikaleita. (nuudeleita)
Jätä kanta ja kovat osat pois.
Lisää suikaleet kulhoon ja sekoita mukaan oliivit.

Vispaa muut ainekset erillisessä astiassa hyvin ja kaada kaalin päälle. Sekoita niin, että kastiketta on kaikkialla.

Kommentit

Ketoemäntä suosittelee: