Intialaisia lihapullia




En nyt usein, mutta joskus ennen vhh:ta tuli käytyä syömässä intialaista tai nepalilaista ruokaa. Niiden mausteet ja aromit ovat taivaallisia. Mausteiden ja yrttien suurena ystävänä olen kokeillut monet kerrat erilaisia versioita ja nyt osui. Kastike on aivan taivaallinen, maistele sitä hetki kuin hyvää viiniä, ennen kuin lusikoit sen äkkiä suuhun ja otat lisää :) Kavereille tämä kelpaa myös, sovittele ohje siis sen mukaan :)

Tarvitset lihapulliin:

-400g porsaan jauhelihaa. Nauta-sika menee myös, mutta naudan jauheliha jättää pullat kuiviksi. Lihassa tulee olla siis rasvaa.
-keltasipuli
-2 valkosipulin kynttä
-2 rkl oliiviöljyä
-1 tl suolaa
-½tl paprikajauhetta
-ripaus mustapippuria
-½ rkl psylliumia (luontaistuotekaupat, jotkut päivittäisruokakaupat)
-1muna (ei välttämätön)
-½ dl vettä


Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pilko sipulit hienoksi silpuksi. Kuumenna öljy pannulla ja lisää pannulle sipulit ja mausteet. Sekoittele hetki, kunnes sipuli kuullottuu, mutta älä polta niitä ;) Anna jäähtyä.


Sekoita psyllium veteen. Kumoa jauhelihat kulhoon ja riko muna sinne. Lisää sipuliseos ja psylliumseos. HUOM! Huomioi, että sipuliseos voi olla edelleen kuumaa, ennen kuin pistät joukkoon kätesi! Kokemusta on ;) Kannattaa siis koukkaista viileää jauhelihaa ja haudata sipulit sisälle, eikä laittaa suoraan kättään keskelle sipulisilppua Sekoita voimakkaasti niin, että myös psylliumista ei näy enää geelin aavistustakaan. Pyörittele suht tasakokoisia pullia. Laita pullat leivinpaperin päälle ja paista uunissa keskitasolla n. 15-20 min.


Kastikkeeseen tarvitset:


-2 rkl voita
-1rkl oliiviöljyä
-1 tähtianis (maustehylly) jos ei löydy voit korvata aniksella n.½ tl, puuttumisen huomaa maussa, antaa sen viimeisen silauksen.
-1 kanelitanko (hätätapauksessa voit korvata kanelijauheella 1-2 tl)
-1 tl jeeraa eli juustokuminaa
-½-1 tl chilijauhetta tai cayannea
-½-1 tl kurkumaa
-2 rkl tomattipyree
-2 dl vettä
-1 kanaliemikuutio
-1½ dl kuohukermaa
-1 dl turkkilaista jugurttia
-ripaus suolaa
-ripaus mustapippuria


Kuumenna voi ja öljy kasarissa. Lisää mausteet ja tomaattipyree. Paista keskilämmöllä 1-2 minuuttia.
Lisää vesi, kanaliemikuutio ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja laske lämpöä. Hauduta miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia.


Lisää kastikkeeseen jogurtti ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.


Nosta lihapullat kastikkeeseen ja sekoita.


Kokoa annos lautaselle ja leikkaa vielä halutessasi tuoretta korianteria päälle. (intialaisen keittiön yrtti usein)


Nauti esim. kukakaaliriisin tai lanttulaatikon kanssa.

Kukkakaaliriisin valmistus





















Kommentit

Ketoemäntä suosittelee: