Passion-juustokakku
Oletko koskaan ajatellut, että miten eri vuodenajat vaikuttavat syömisiimme.....syksyn sateet saavat mielemme kääntymään patoihin, keittoihin, sieniin, riistaan ja puolukkaan, hyvissä ajoin ennen joulua alamme himoitsemaan kinkkua ja voimakkaita makuja. Kevät saa mielen kääntymään kasviksiin...vihreään ja raikkaaseen. Niin myös jälkiruuissa, Päätin tehdä kakun koska vieraitakin tulossa. Mielessä pyörivät heti sitruuna ja passion, jotka eivät varsinaisesti ole vähähiilihydraattisia, mutta niiden määrä on niin pieni tässä, että toimii oikein hyvin. Passioni on vain päällisessä, joka on jatkettu chiageelillä, raikasta ja terveellistä. Kakku on raikas ja sai paljon kehuja.
Tarvitset pohjaan:
-100g voita
-1½ dl mantelijauhoa
-1 dl hasselpähkinärouhetta
-½ dl kookoshiutaleita
-2 tl vaniljasokeria
Täyte:
-1 prk vispikermaa
-200 g maustamatonta tuorejuustoa (tässä oli Philadelphia)
-2 dl turkkilaista tai kreikkalaista jugurttia
-2 tl vaniljasokeria tai muutama tippa vanilja-aromia
-1 dl karppisokeria
-raastettu luomusitruunan kuori (pese ensin)
-sitruunan mehua 1-2 rkl
-5 liivatelehteä
- 3-4 rkl kiehuvaa vettä
Päällys:
-6-7 passionhedelmää
-2 tl chian siemeniä
- 1rkl vettä
Pohjan valmistus:
Käytä voi mikrossa tai hellalla, mutta älä anna sulaa kokonaan. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Laita kakkupohjaan leivinpaperi ja levitä seos sille tasaisesti. Laita jääkaappiin jäähtymään.
Täyte:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää siihen jugurtti, sekä tuorejuusto. Lisää sokerit. Raasta sitruunan kuori joukkoon ja purista mehut. Kiehauta kattilassa vesi ja purista liivatteista vesi, lisää kattilaan. Lorota liivatevesi hiljalleen ja samalla sekoittaen seoksen joukkoon.
Kaada seos pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia.....päiväkään ei haittaa mitään :) (huomioi seuraava vaihe)
Päällinen:
-Halkaise passionit ja kuovi sisukset kattilaan. Lisää tilkka vettä ja sekoita chiansiemenet joukkoon. Laita jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi vähintään, mutta pidempikään aika ei haittaa.
-Irrota kakku vuuasta ennen tarjoilua ja tiputtele passionia lusikalla päälle täplinä.
Tarvitset pohjaan:
-100g voita
-1½ dl mantelijauhoa
-1 dl hasselpähkinärouhetta
-½ dl kookoshiutaleita
-2 tl vaniljasokeria
Täyte:
-1 prk vispikermaa
-200 g maustamatonta tuorejuustoa (tässä oli Philadelphia)
-2 dl turkkilaista tai kreikkalaista jugurttia
-2 tl vaniljasokeria tai muutama tippa vanilja-aromia
-1 dl karppisokeria
-raastettu luomusitruunan kuori (pese ensin)
-sitruunan mehua 1-2 rkl
-5 liivatelehteä
- 3-4 rkl kiehuvaa vettä
Päällys:
-6-7 passionhedelmää
-2 tl chian siemeniä
- 1rkl vettä
Pohjan valmistus:
Käytä voi mikrossa tai hellalla, mutta älä anna sulaa kokonaan. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Laita kakkupohjaan leivinpaperi ja levitä seos sille tasaisesti. Laita jääkaappiin jäähtymään.
Täyte:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää siihen jugurtti, sekä tuorejuusto. Lisää sokerit. Raasta sitruunan kuori joukkoon ja purista mehut. Kiehauta kattilassa vesi ja purista liivatteista vesi, lisää kattilaan. Lorota liivatevesi hiljalleen ja samalla sekoittaen seoksen joukkoon.
Kaada seos pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia.....päiväkään ei haittaa mitään :) (huomioi seuraava vaihe)
Päällinen:
-Halkaise passionit ja kuovi sisukset kattilaan. Lisää tilkka vettä ja sekoita chiansiemenet joukkoon. Laita jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi vähintään, mutta pidempikään aika ei haittaa.
-Irrota kakku vuuasta ennen tarjoilua ja tiputtele passionia lusikalla päälle täplinä.
Kommentit
Lähetä kommentti