Parsa-kukkakaali-feta gratiini




Joku kymmenisen vuotta sitten, kun pidin pientä  korutarvikekauppaa Isolla Roballa, niin kävin usein hakemassa ruokani samaisen kadun kaupasta. Tiski oli aivan ihana, vaikka kauppa ei ollut mikään hehtomarket. Ihan lemppariksi tuli parsakaali-kukkakaali-fetapaistos ja yleensä lihapullien kera. Ne eivät olleet mitä tahansa Palmian pullia, vaan oikeita lihaisia ja kermakastikkeella. Kaikki tuli rasiaan kuumana. Liikkeessä sitten söin niitä keskipävän aikaan, kun asiakkaita ei ollut. No kaali on kaalia, vaikka voissa paistais, oli mikä kaali tahansa. Mikälie vetovoima, mutta eikös juuri silloin monesti paukahtanut se asiakas sisälle. Piti sitten sanoa, että vedän tässä parsakaalia ja kukkista, kun liikkeessä (21 neliötä) haisi jokseenkin rehellisesti sanottuna pieru 😂

Mutta niin hyvää se oli ja sopii vhh:on (ja jos unohdetaan kaalien hajut)että postaan sen tähän.

Tarvitset:

-kukkakaali
-parsakaali
-oliiviöljyä
-mustapippuria rouheena
-feta
-kuohukermaa n. 1dl
-juustoraastetta

Pilko kaalit ja feta suutuntuman kokoisiksi. Lorauta vuuan pohjalle öljyä. Lado parsakaali ja kukkakaali vuokaan fetan kanssa. Lisää pippuri.Lisää kerma. Sekoita kahdella lusikalla varovasti. (liika sekoitus voi saada fetan velliintymään riippuen fetasta (pehmeä/kova) Lorauta vielä vähän öljyä päälle. Ripottele päälle juustoraastetta.

Paista uunissa 175 astetta kunnes juusto on hieman ruskea.


Kommentit

Ketoemäntä suosittelee: