Pizzaa valkosipulillla


                                       

Tänään piti lähteä sieneen, mutta alkoikin sataa vettä, joten aikaa vapautui mukavasti pizzan teolle.

Olen joskus kauan sitten  kirjoittanut reseptikirjaani tämän pohjan ohjeen, mutta ei ole hajuakaan, mistä, kiitos hälle joka sen keksi. Samalla ohjeella olen tehnyt monesti ja pizzat katoavat nopeasti pelleiltä, kun nuoret käyvät pyörähtämässä keittiössä . Tänään tein vielä päälle valkosipuliöljyä. Eli ihan vaan oliiviöljyyn puristin valkosipulia.
Se melkein kannattaa tehdä ensimmäisenä, niin ehtii ottaa öljy makua. Isomman satsin tehdessä voi öljyvalkkaria säilöä ja purkista aina lapioida mausteeksi ruokiin. Maku vaan paranee vanhetessaan. Mukaan voi ripotella myös yrttejä.

Pizzapohja: (1 pellillinen)

-5 munaa
-3 rkl psylliumia
-5 dl juustoraastetta
-1 prk tomaattimurskaa  ( myös yrtti sopii)
-oliiviöljyä
-1 tl suolaa

Sekoita ainekset ja anna turvota 20 minuuttia. Pohja näyttää tässä kohtaa epäilyttävältä, mutta älä huoli, se ei jää löysäksi.  Laita uuni kuumenemaan 225 astetta ja pilko ja paista mieleisesi pizzanpäälliset.

Levitä taikina uunipellille leivinpaperille ja lado täytteet päälle. Paista uunin alatasossa 10 minuuttia ja nosta keskitasolle ja paista vielä 15 minuuttia.

Anna hiukan vetäytyä ennen leikkaamista.

                                     

Kommentit

Ketoemäntä suosittelee: