Broileri-fenkoli vuoka
Pitkään aikaan ei ole tullut tehtyä fenkolista mitään. Edellinen kerta olikin, kun valmistin siitä valkosipulifenkolia,jota teinkin muutamia kertoja, mutta sitten se unohtui jonkun muun innostuksen myötä. Ennen vähähiilihydraattista ruokavaliota, se olikin aivan vieras, kuullut joskus, mutta kotiin en ollut ikinä sitä tuonut, saati kokannut. Olen kuitenkin iloinen, että päätin kokeilla sitä aiemmin, se myös innosti tähän reseptiin, josta tuli varsin herkullinen. Mihin tarvitsisi makaronia, kun fenkoli antaa aikalailla samanlaisen purutuntumankin. Leikatessa siinä on hieman anismainen tuoksu, mutta kun se on kypsä, ei aniksesta ole tietoakaan. Vekkuli kasvis tämä fenkoli!
Tarvitset:
- 400g broilerin suikaletta (maustamaton)
-1 isompi fenkoli tai kaksi pientä (meidän kaupassa oli vaan nyt ihan pieniä, mutta esim. Lidlissä nähnyt monesti isompia.)
-1 purkki creme fraichea
-loraus kuohukermaa, täysmaitokin varmasti käy kerman puutteessa
-sipuli
-2 valkosipulin kynttä
- ½ rkl kurkuma
- 1 tl curry
-sitruunamehua 1-2 sitruunan verran
-suola
-pippuri
-chili (jos tykkäät, että on hieman potkua)
-voita
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Pilko fenkoli ohuiksi lastuiksi. (fenkoli pehmenee hitaasti, eli mitä ohuempaa, sitä nopeammin valmista)
Pilko sipulit ja kuullota hetki voissa, lisää broilerin suikaleet ja paista sekoittaen, että sipuli ei pala. Sirottele broilereihin hieman suolaa. Kaada fenkolit vuokaan, lisää joukkoon, broileri-sipulisekoitus, kurkuma, curry ja pippuri Lisää Creme fraiche ja loraus kermaa. Kerman lisäys riippuu pitkälle vuuan koosta, mutta niin , että sekoitellessa kauha liikkuu, eikä tarvitse kauhaa katkaista jäykkyyden takia ;) Jos tykkään chilistä sekoita se mukaan, myös cayanne varmasti käy. Paista uunissa keskitasolla n. 40 minuuttia, riippuen uunin tehosta ja fenkolin koosta. Fenkolista ei tule ikinä pehmeää muussia, vaan siinä on makaronimainen purutuntuma, silloin tiedät sen olevan valmista. Ja miten tässä kävi teinien kesken? osu ja uppos. Kellekään ei jäänyt edes eväitä seuraavaan työpäivään.
Hiilihydraatit, nyt ollaan jännän äärellä....mitään järkevää tietoa en sanalla fenkoli ainakaan löytänyt.
Fineli, salaattifenkoli 1,8
Fineli: fenkolikeitto kermalla 1,7
Fat secret: 7,29
Monesti nähnyt monien ihmetelleen näitä eroja, no nyt fenkolin kohdalla ihmettelen minäkin. Googlella löysin, että en ole eka ihmettelijä fenkolin kohdalla. Pitääpä oikein lähtee perehtymään, mistä näin suuret erot.
Fineli
Fat secret
Valkosipulifenkoli lisäkkeeksi. (tällä voit korvata helposti perunat, pastat, riisit jms,myös valkosipuliperunat)
Aiemman postauksen fenkolista löydät oikealta klikkaamalla fenkoli.
Kommentit
Lähetä kommentti