Kaalilaatikko
Tämä vähähiilihydraattinen kaalilaatikko sopii hyvin tiukkaakin hiilarimäärää noudattavalle, sillä kaalissa on vain 4,1g hiilihydraattia/100g.
Tarvitset:
-Pienehkön keräkaalin
-400-500g jauhelihaa (itse käytän naudan, sika-naudassa kannattaa vähentää nesteitä, koska siasta tulee rasvaa runsaasti ja sitten ruoka onkin kaalikeittoa, mikä ei sekään huono)
-sipuli
-2 valkosipulin kynttä
-tilkka vettä
-Luomu lihalientä
-kuohukermaa n. 1½ dl
-suolaa
-pippuria
-meiramia-
(lipstikkaa)
Kohmeisia puolukoita tai puolukkasurvosta, jonka voit makeuttaa hyppysellä karppisokeria.
Pilko sipulit ja kuullota hetki voissa, lisää jauheliha ja ruskista. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos vuokaan.
Pilko kaali ja lisää pannulle, paista hetki, että kaalit vähän pehmenevät. Kiehauta pieni tilkka vettä ja lisää joukkoon lihalieni. Sekoita kaalien joukkoon. Lisää meiramia ja lipstikkaa jos kaapin kätköistä löytyy, mutta se ei ole välttämätön)
Kaada seos vuokaan ja sekoita jauhelihan kanssa.
Lorauttele joukkoon kermaa ja sekoita. Tarkista maku ja laita laatikko uuniin
175 astetta, noin tunti. Sekoita ja tarkista välillä kypsyys.
Kommentit
Lähetä kommentti