Tacot

                                           


Illanistujaiset? kisakatsomo? tai ihan vaikka arkipäivä, niin tacot kelpaa aina. Täytteiksi voi valita melkein mitä vaan mieluista, ainoat taitaa olla kastikkeet, joissa saattaa olla hiilareita piilossa. Itse käytän täytteinä jauhelihaa tai broileria, salaattia,jalopenoa sipulia, tomaattia, salsaa, quacamolea (itse tehtynä) , juustoraastetta ja hieman kermaviiliä. Myös kaprikset ovat hyviä, jos tykkää etikkamaisesta mausta. 
Kuori onkin sitten usein kysytty juttu, koska kaupan kuorissa on joku vehnäjauhoja tai maissia. Tacot ja tortilllathan voi tehdä vaikka salaatin lehden päälle, useimmiten niistä käytetty on Cormopolitan salaatti, jonka muoto on itsessään vähän kuppimainen. Joskus tekee mieli kuitenkin päästä lähelle sitä oikeaa ja rasvojakin saa kivasti.
Eli lähdetään tästä:
Tarvitset cheddarjuustoraastetta
(mantelijauhoa)
Etsi valmiiksi joku keppi, lattialastan varsi tms. esim. ja kaksi astiaa, jonka päälle saa kepin.
Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Levitä uunipellille leivinpaperi.
Kuvittele tacokuori aukinaisena ja ripottele juustoraastetta pellille siitä vähän pienempi läntti. Päälle voi ripsuttaa vähän vielä mantelijauhoa, mutta se ei ole pakollinen.
Paista uunissa, kunnes ovat kauniin kullankeltaisia.
Sillä aikaa kun juustot ovat uunissa asettele kepin päälle leivinpaperi.
Kun juustot ovat valmiit, annan niiden olla hetki jäähtymässä ja nosta ne lastalla kepin päälle muotoutumaan. Kuoret kestävät hetken aikaa kovettua ja sitten vaan täyttämään herkuilla. 

                                       

Kommentit

Ketoemäntä suosittelee: