Nauta-munakoisopata
-Naudan palapaistia 1 kg
-oliiviöljyä
- kuivattua oreganoa
-sipuli, jos pieniä niin kaksi
-2 valkosipulin kynttä
-lasillinen valkoviiniä
-400g tomaattimurskaa
-2-3 munakoisoa
-persiljaa
suolaa ja mustapippuria
Ruskista lihapalat padassa tai paksupohjaisessa kattilassa ja nosta ne sivuun. Ruskista pilkottu sipuli ja lisää vielä pilkottu valkosipuli ja oregano. Kumoa liha takaisin ja kaada päälle valkoviini. Anna höyrystyä hetken ja lisää tomaattimurska ja vettä niin, että lihat peittyvät. Kiehauta, laske lämpötilaa ja hauduta noin tunti, kunnes liha on mureaa.
Leikkaa sillä välin munakoisot 2 cm viipaleiksi ja pilko viipaleet puoliksi. Kuumenna öljyä ja paista munakoisot kullanruskeiksi. Varo polttamista, sillä munakoiso imaisee itseensä öljyt, ennenkuin huomaakaan.Koisojen ei tarvitse olla tässä vaiheessa kypsiä.
Kun liha on mureaa, lisää suolaa ja pippuria ja munakoisot joukkoon. Kovaa sekoittelua kannattaa välttää, että koisot eivät hajoa pataan. Lisää vettä niin, että koisot peittyvät ja anna hautua n.30 min.
Ripottele päälle lopuksi persiljaa.
Kommentit
Lähetä kommentti