Lanttulaatikko/Sose
Lanttu on niitä harvoja juureksia, jotka sopivat vähähiilihydraattiseen keittiöön. Sen hiilihydraatit ovat 4,6g/hh/100g. Sen sisältämät ravintoarvot ovat hyvät ja mielestäni se sopii monen makupariksi.
Lautaselle sen perinteisen kinkun lisäksi, lantun kaveriksi käy sienet, riista, lohi, silakat, tästä jos mistä on kotimainen luontoannos tehty.
Olen kokeillut sitä myös intialaisten lihapullien kera, toimii hyvin, koska kastikkeen maku ei jää lantun alle.
Pitkä ja hidas haudutus on tietty parasta, etenkin jos laatikkoon laittaa munaa, mutta en ole nyt itse käyttänyt ja sose on aika nopeastikin valmista uunissa.
-500g lanttua
-vajaa 1 dl kuohukermaa
-suolaa maun mukaan
-valkopippuria ½tl
-muskottipähkinää 1tl
(laatikkoversioon muna)
Kuori lanttu ja kuutioi. Keitä kypsäksi tai höyrytä. Kaada vesi pois ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää kermaa niin, että laatikko pehmeää, mutta ei nestemäistä. Lisää suola ja muut mausteet ja halutessasi voita. Kaada laatikko voideltuun vuokaan. Painele pinnalle haarukalla tai isolla lusikalla koristetta ja ripottele vielä mantelijauhoa päälle. Paista 175 asteessa puolisen tuntia tai jos lisäsit munan 45min. Tarkista, että kananmuna on hyytynyt. Lisää lautaselle vielä voita nokare.
Kommentit
Lähetä kommentti