Pizza



Muutamia erilaisia pizzan pohjavaihtoehtoja kokeilleena palaan aina tähän takaisin, sen rapasakkuuden ja maun takia. Pizzapohjassa on hyvin vähän hiilihydraatteja ja päällisiähän voi muokata oman mielen mukaan. Itse tykkään, että maussa on vähän potkua ja siksi lisäsin pohjan tomaattipyreeseen hieman shirachaa.

Tarvitset pohjaan: (1-2 hengelle)

-2,1 dl mantelijauhoa
-4 rkl sesaminsiemeniö
-3rkl kookosjauhoa
-reilu 1 rkl psylliumia
-reilu 1 tl leivinjauhetta
-suolaa
-3 rkl sulatetua voita
-1 muna
-4 rkl vettä

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja  sekoita ainekset käsin nopeasti vaivaamalla. Aseta koko köntti leivinpaperin päälle uunipellille ja toionen paperi päälle. Vaivaa kaulimella ohuehkoksi levyksi. Paista pohjaa 10-15 min pellillä, pohja on valmis kun sen reunat ovat kullahtavan ruskeat.  Täytä sopivilla aineksilla ja paista vielä hetki.

Vinkki: valkosipulinen öljy ja rucola ovat oikein maukkaita pizzan päällä.

Kommentit

Ketoemäntä suosittelee: