Rapsakat sämpylät



Nämä sämpylät on aika hauskat, kun uuniin ne menevät tahmasina taikinapalloina, mutta kohoavat rapeakuorisiksi ja ilmaviksi.

Tarvitset sämpylöihin:

-3 dl mantelijauhoa
-5rkl psylliumia
-2tl leivinjauhetta
-1 tl ksantaania
-1 tl suolaa
-2tl valkoviinietikkaa
-3dl kiehuvaa vettä
-3 munan valkuaista

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Kuumenna vesi kiehuvaksi  ja lisää siihen etikka. Kaada monitoimikoneeseen. Sekoiita kuivat aineet keskenään ja lisää nesteeseen muutamassa osassa. Anna koneen pyöriä samalla, koska psylliun lähtee nopeasti pakkuuntumaan ja näin vältät sen. Lisää munan valkuaiset. Älä vatkaa taikinaa kuin hetken, että siitä ei katoa ilmavuus.

Paista uunissa  50-60 min. Anna jäähtyä ja nauti.

Vinkki: Monet sahaavat sämpylöitä veitsellä, mutta sämpylöiden paras puolitusväline on taloussakset. Leipä leikkautuu nätistiä puoliksi, eikä litisty.

                                               


Tonnikalamajoneesi on oikein herkullista sämpylöiden päällä ja lisukkeena. Tarvitset siihen vain

-majoneesia
-tonnikalaa
-ripsaus sitruunapippuria
-ruohosipulia



Kommentit

Ketoemäntä suosittelee: