Kesäkurpitsanuudelia sitruunavoilla ja paistettua lohta
Tämä on mielestäni kesäkurpisaa erittäin maukkaassa muodossa. Voi ja mausteet tekevät siitä todella herkullista ja suutuntuma on oikeasti nuudelimainen. Lohi on sille täydellinen kumppani.
Tarvitset:
-lohifilettä
-suolaa
-mustapippuria rouheena
-3 kesäkurpitsaa
- 3-4 kynttä pieneksi pilkottua valkosipulia
-4 rkl voita
-tuoretta persiljaa
-sitruunamehua
-chiliä hiutaleina
-tulista chilikastiketta esim. Shiracha
-kesäsipulin vartta tai purjosipulia
-suolaa
Kuori ja leikkaa kesäkurpitsa nuudelin ohueksi. Parhaiten tämä käy Julienneleikkurilla tai esimerkiksi terottimaisella vekottimella, jossa kesäkurpitsat teroitetaan kuin lyijykynät. Jos et omista välinettä tätä varten, niin voit leikata kurpitsan juustohöylällä ohuiksi levyiksi ja sitten veitsellä leikata suikaleita.
Pilko valkosipuli valmiiksi. Sulata voi, lisää siihen sitruunamehua ja valkosipuli.
Leikkaa lohi paloiksi. Helpoiten se käy taloussaksilla. Sirottele päälle suolaa ja pippuria.
Paista lohi pannulla ensin nahkapuolelta ja sitten toiselta puolelta. Siirrä lohet sivuun pannulta.
Lisää pannulle kesäkurpitsat. Kaada päälle sitruunavoi, ripsauta chilihiutaleita joukkoon. Lisää sipulit ja varovasti shirachaa. Sekoita ja paista muutama minuutti ja leikkaa persiljaa joukoon.. Lisää lohet
takaisin pannulle. Ota lusikalla lientä pannun pohjalta ja valele lohien päälle.
Ja eikun pannu pöytään ja nauttimaan.
Kommentit
Lähetä kommentti