Pinaattijuustopullat
Tässäpä vaihtelua vaikka lounaalle, eväiksi,piknikille...
Joku dippikastike sopisi tämän kanssa hyvin, esimerkiksi Mättömestarin sivuilta löytyvä kebabkastike olisi takuulla hyvä.
-160 g pakastepinaattia
(voit käyttää myös tuoretta, mutta nosta sen määrä noin 230g ja jauha se koneella sileäksi. Huom! Jos teet näin, voit ottaa muitakin yrttejä samaan kyytiin, eli vaikka tuore persilja, basilika, nokkonen, lipstikka)
-munaa
-n. 120g mozzarellaraastetta
-1 tl valkosipulijauhetta
-suolaa
-115 g mantelijauhoa
-2rkl psylliumia
Sekoita ainekset keskenään käsin. Huomaa, että psyllium alkaa paakkuuntua nesteen kanssa, eli tässä tapauksessa munien kanssa nopeasti, eli vaivaa pikaisesti tasaiseksi psylliumin lisäämisen jälkeen.
Jos taikina tuntuu liian löysältä lisää hieman mantelijauhoja. Pyöritä leivinpaperin päälle pieniä palleroisia ja paista 200 asteessa 20-30 min.
Itse lisäilin yrttejä kuivattuna, paitsi pinaatin ja persiljan, mutta nokkonen, basilika ja lipstikka olivat kesältä kuivattuja.
Taidan näistä kehitellä vielä pari muutakin versiota.
Kommentit
Lähetä kommentti