Tsatziki
Tsatziki käy melkeinpä mihin vaan, se on hyvää munakoison, kesäkurpitsan, salaatin, fetajuuston, halloumin kera, dippikastikkeena ja vaikka hampurilaisen välissä...nam!
Pari neuvoa tsatzikin tekoon:
-Älä koskaan purista sen kurkkua liian kuivaksi, jolloin siitä tulee liian kitkerää
-ole varovainen valkosipulimäärän kanssa, tässä liika valtaa helposti koko kastikkeen maun
Tarvitset:
-15cm kurkkua
-1-2 valkosipulin kynttä
-1-2rkl oliiviöljyä (toinen näistä jos halauat lorotella öljyä silmäniloksi tarjoiluun)
-2dl maustamatonta jogurttia
-2 rkl silputtua tuoretta minttua
suolaa
Kuori kurkku , raasta se ja laita lävikköön. Purista kurkkua hiukan, että liika neste valuu pois, mutta älä käytä voimaa.
Lisää tarjoiluastiaan jogurtti, valkosipuli, oliiviöljy ja silputtu minttu. Sekoita kurkku mukaan. Maista ja lisää suolaa tarpeen mukaan.
Anna tekeytyä jääkaapissa ennen tarjoilua kannen alla.
Kommentit
Lähetä kommentti