Calzonit
Calzonit on siitä ihana juttu, että niitä on helppo kuskata mukana evääksi, piknikille tai muuten vain, kun tarvitsee hieman huikopalaa.
Näissä voi kokeilla erilaisia juustoraasteita, olen monesti käyttänyt Lidlin mozarellajuustoraastetta ja lisäksi vaikka oltermannia. Näihin voi kokeilla myös niitä kaappiin jääneitä juuston kannikoita raasteena. Tässä oli tarkoitus laittaa vielä sisälle raastetta, minkä olin raastanut vesterbättenin palasesta, mutta kun calzonet tuli uunista, niin kas, vesterbätten olikin vielä kipossa :) mutta niinkin voi siis lisätä vielä juustoa.
Tämän kertainen calzoni koostui näistä:
- Valion texmex juusto koko pussi
-kermajuustoa raasteena 60g eli noin 1,6 dl
-1 muna
-1,8 dl mantelijauhoa
-!/2 tl leivinjauhetta
Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen.
Laita juustot mikron kestävään kulhoon ja sulata pehmeäksi taikinaksi.
Sekoita haarukalla vielä tasaiseksi tai kaada monitoimikoneeseen. Lisää mantelijauho. (älä munaa, koska juusto on vielä liian kuumaa ja voi kypsyttää munaa)
Sekoita ja lisää muna ja tämän jälkeen leivinjauhe.
Kippaa taikina leivinpaperille, jonka päälle laitat toisen leivinpaperin ja kauli soikiomaiseksi. Jos teet useita pienempiä calzoneja , niin pyri asettelemaan jaetut taikinapallot leivinpaperille niin, että huomioit sen, että leivinpaperia apuna käyttäen calzonet pitää saada käännettyä kaksinkerroin.
Kaulittuasi taikinan poistat siis päällimmäisen leivinpaperin.
Täytteiksi vain mielikuvitus on rajana, MUTTA muista että täytät calzonesta vain toisen laidan ja että täytettä ei saa olla liikaa, se tursuaa ulos ja sulku on vaikeaa.
Voit "voidella" ensin taikinan esimerkiksi chilikastikkeella, pestolla tai tomaattipyreellä.
Sisälle käy sipuli, valkosipuli, pilkottu tomaatti, paprika, yrtit, jauheliha, sienet, tonnikala, feta ja se juustokin.
Sitten otat leivinpaperin reunasta kiinni ja sitä apuna käyttäen käännät taikinan täyteosan päälle. Painele saumaa vaikka lusikan kahvaosalla, että se sulkeutuu.
Tässä calzonessa on pohja voideltu chilitomaattikastikkeella, täytteinä ovat paistettu sipuli, valkosipuli, pilkottu chili ja jauheliha. Ihanan tulista!
Paista uunissa 20-30 minuuttia uunin tehoista riippuen, mutta kun pinta on kaunis vaalean kultainen on calzonet valmiina.
Kommentit
Lähetä kommentti