Lehtikaali-chorizokeitto



Tätä helppoa keittoa maustaa chorizo ja heti alkuun mainitsen, että niissä on eroja. Joistakin lähtee keittoon suolaa ja tulta ja sitten taas joissakin pitää itse maustaa lisää.  Asiaanhan vaikuttaa tietenkin se, että kuinka paljon ja kuinka voimakasa chorizo on. Esimerkiksi Lidlin chorizosta tuli makua, kun taas Pirkan ei niinkään.

Katso myös chorizosta onko kuori syötävää, vai kuoriakko se ennen leikkaamista paloiksi.

Sitten itse asiaan, eli tarvitset: (syöjiä oli kolme aikuista)

-Isohkon sipulin tai kaksi pientä
-2 valkosipulin kynttä
- kyssäkaalin  (jos hiilarisi sallii, niin tähän sopii myös lanttu erinomaisesti, (5,9g/hh/100g Fineli)
-lehtikaalia semmoinen pussi eli 400g
-2 chorizomakkara pakkausta
(suola, pippuri, cayannepippuri)

Pilko sipulit ja kyssäkaali paloiksi. Kuullota niitä hetki. Lisää vettä niin, että kasvikset peittyvät ja anna porista hiljalleen niin, että kyssäkaali pehmenee. Voit tällä välin pilkkoa chorizon ja riipiä lehtikaalin niin, että otat isot ruodit pois ja revit loput pieniksi.

Soseuta sauvasekoittimella kyssäkaali ja sipulit. Lisää joukkoon chorizo ja anna kiehua hetki. Voit lisätä vettä, jos keitto alkaa liikaa kuplimaan keitosta. Tässä kohtaa voit maistaa keittoa ja lisätä mausteita tarvittaessa.

Lisää lopuksi lehtikaali ja anna hautua hetken pehmeäksi. Siinä se, keitot on kyllä mukavan helppoja.

Kommentit

Ketoemäntä suosittelee: