Pohjaton piirakka eli frittata
Pakko sanoa, että nämä pohjattomat piirakat eli frittatat on ottaneet ihan vakiopaikan ruokalistassa.
Ne on helppoja, niihin saa kivasti vaikka mitä, myös ne pienet jutut, mitkä jäi eilen ruuasta jne. Eli myös mainio hävikkiruuan tuhoaja.
Monia näitä on tullut kokeiltua, mutta keväällä päätin vetästä seuraavalle levelille, eli villiyrttiä mukaan. Tiedätkö vuohenputken? Meidän mainion villiyrtin, joka kasvaa pihoilla ja laakeilla paikoilla, hakkuualueilla ja teiden varsilla? Alla olevasta linkistä voit tutustua vuohenputkeen.
Tutustu tuntomerkkeihin
Tässä kohtaa korostan, että älä kerää kasvia, jos et ole ehdottoman varma lajista, Myös nokkosta voi käyttää tai babypinaattia. Frittatan päällä on myös mintun lehtiä kuvassa, niitä oli jäänyt jäljelle ja sopivat hyvin tähän.
Tarvitset:
-10 munaa
-kermaa 2,5 dl
-juustoraastetta n.150g
-mustapippuria rouheena
-fetaa
-kirsikkatomaattia
-oliivia
ja vuohenputkea, babypinaattia tai nokkosta
Itse käytin isohkoa piirakkavuokaa, jonka tiivistin leivinpaperilla.
Leikkaa kirsikkatomaatteja ja oliiveja puoliksi ja levitä vuuan pohjalle. Lisää fetakuutioita ja vuohenputkea ja levitä juustoraaste päälle . Vatkaa munat rikki kulhossa, lisää kerma ja pippuri.
Kaada seos vuokaan.
Tässä kohtaa teen itse niin, että otan uuniritilän pöydälle ja laitan vuuan sen päälle ja sitten vasta uuniin. Tällä välttää sen, että kun vuokaa siirtää uuniin, se voi vähän kallistua ja munakermaseosta saattaa kaatua uunin pohjalle.
Paista 175 asteessa 20-30 minuuttia
Kommentit
Lähetä kommentti