Maisemakahvilan piirakka



Tätä piirakkaa olen testannut useaan otteeseen. Alkuperäisessä maisemakahvilan marjapiirakassa käytetään piimää, mutta koska itse tykkään raparperin ja mansikan yhdistelmästä kesällä, niin piimä ei oikein taivu raparperin kanssa vaan jää liian happamaksi. Vaihdoin siis piimän philadelphia juustoon ja kermaan ja kyllä, se toimii.


Tarvitset pohjaan: 

-1,8 dl voita
-2,4 dl kookosjauhoa
-2,4 dl mantelijauhoa
-1 tl suolaa
-1 muna
-makeutusta (tässä käytin nyt itse lirausta nestemäistä sugarelia. (0,2 hh/100ml)


Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet voihin, lisää muna, sekoita ja painele vuokaan siten, että syntyy myös vähän reunoja. Itselläni oli tässä käytössä piirakkavuoka, jossa irrotettavat silikoniset reunat ja välissä oli leivinpaperi. Voit kuitenkin paistaa piirakan vaikka irto kakkuvuuassa.

Paista pohjaa 10-15 minuuttia uunin keskitasolla.

Täytteet:

-raparperia ja mansikkaa sopivin välimatkoin. 
-Philadelphia juustoa 130 g (isosta pakkauksesta puolet)
-kermaa lähes koko 2 dl pakkaus
-2 munaa
- ja makeutusta

Leikkaa ja kuori raparperi ja asettele se, sekä mansikat piirakan pojalle. Muussaa haarukalla juusto ja sekoita kermaan, lisää mujnat joukkoon.

Laita piiras uuniin takaisin ja paista kunnes munaseos hyytynyt. 











Kommentit

Ketoemäntä suosittelee: