Seitivuoka




Seiti, tuo aivan aliarvostettu pakastekala. Se jää monesti vieraaksi ja turhaan, siitä saa todella hyvää.
Olen sitä aiemmin kokeillut niin, että laittaa vuokaan, päälle kermaa, pinaattia, sitruunapippuria ja suolaa ja se on hyvää, mutta nyt olen tehnyt parikin kertaa Karpin keittokirjan seitipaistosta, mutta vähän fiksannut ohjetta. Tätä kannattaa rohkeasti kokeilla, teet sitä todennäköisesti toistekin.

Tarvitset

- pakasteseitiä 400g
-kirsikkatomaattia
-fenkoli
-purjoa tai kesäsipulia puolikas tai pari vartta
-kermaa 2-3 dl
-currya
-valkosipulijauhetta
-paprikajauhetta
- suolaa
-juustoraastetta
(tilliä)

Laita uuni lämpenemään 180 C asteeseen.
Laita seiti huoneenlämpöön sen verran sulamaan, että saat sen leikattua kuutioiksi ja laita vuokaan.
Pilko fenkoli pieneksi, leikkaa myös sipuli tai purjo viipaleiksi ja kirsikkatomaatit puoliksi. Lisää vuokaan. Leikkaa tilliä joukkoon halutessasi.

Lisää mausteita. Itse lisäilen reilulla kädellä, ripsuttelen päälle niin, että sitä on kaikkialla pinnassa.
Lisää kerma ja suola ja sekoita.

Lisää juustoraaste pinnalle ja paista n- 30 minuuttia riippuen ihan siitä, että onko fenkoli minkä kokoinen.


                                         






Kommentit

Ketoemäntä suosittelee: