Vadelmamansikkapiiras voikreemillä



Tämä piiras on aika jytkyä tavaraa, joten sitä ei tarvitse isoa palaa, mutta hyvää se on. Piiraassa paiskaa kättää suolainen ja makea.
Tein tätä kerran aiemmin keväällä ja mieheni tykästyi siihen niin, että pyysi, jospa leipoisin sitä myös hänen syntymäpäivilleen, että voisi viedä töihin, kun heillä on tapana, että synttärisankari tuo tarjottavaa. Ensimmäisellä kerralla päällisestä kuulsi liikaa valkea läpi, joten värjäsin nyt voikreemin tilkalla punaista elintarvikeväriä, jolloin punaisesta tuli syvempi.Väri ei kuitenkaan ole muuta kuin omaan silmään käyvä kauneusseikka. Voikreemi kuitenkin tarvitaan, sillä muutoin seuraava kerros imeytyy pohjaan. Pohjaa tehdessä kannattaa jo kreemin voipalat jättää huoneenlämpöön pehmenemään. itselläni oli käytössä irto kakkupohjavuoka halkaisijaltaan 26 cm, jossa oli leivinpaperi välissä.

Tarvitset pohjaan;

-1,8 dl pehmeää voita
-2,4 dl kookosjauhoa
-2,4 dl mantelijauhoa
-1 tl suolaa
-1 muna
(vähän makeutusta voi laittaa)

Sekoita kuivat aineet voihin. Lisää muna, sekoita. Painele taikina vuokaan siten, että syntyy reunoja. Näiden reunojen tarkoitus on pitää myöhemmin laitettava vadelmaliivateseos sisällään.

Paista pohjaa 175 asteessa 10-15 minuuttia ja ota jäähtymään.

Seuraavaksi voikreemi:

-100g pehmeää voita
-2 dl karppisokeria tai maun mukaan steviaa
-pari tippaa vaniljauutetta
(elintarvikeväri)

Vatkaa voi voimakkaasti sokerin kanssa yhteen. Sokerin pitää imeytyä voihin ja väri vaaleta, lopputuloksena voi ei enää maistu siltä pakettivoilta vaan samettisen pehmeältä.
Lisää vanilja ja mahdollinen väri. Levitä kreemi piirakan (jäähtyneen) pohjan päälle mahdollisimman tarkkaan.

Kolmas kerros:

-n. 4dl vadelmaa
-muutama mansikka
-2dl vettä
-5 liivatelehteä

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Jos vadelmat on sulia soseuta ne tehosekoittimella tai jos ovat pakasteina voi laittaa ne kattilaan sulamaan aivan pienen vesitilkan kanssa miedolla lämmöllä.
Kaada vadelmasose lävikköön, jonka alla vaikka syvä lautanen, painele isolla lusikalla sosetta, että siitä menee mahdollisimman paljon pyrettä läpi. (jäljelle jääneen soseen voi syödä vaikka jogurtin tai juuston kera)
Kaada vadelkmapyre takaisin kattilaan ja lisää vesi. Purista liivatteet mahdollisimman kuiviksi ja lisää kattilaan. Sekoita noin 5 minuuttia. Anna seoksen jäähtyä. Kakkupohja voi olla tässä välissä jääkaapissa.

Kun pyre on jäähtynyt, kaada se voikreemin päälle ja nosta varovasti jääkaappiin. Itselläni oli alla tarjotin, jolloin heilahtelu väheni liikuttaessa. Anna hyytyä muutamia tunteja tai läpi yön.
Voila, herkku on valmis!






Kommentit

Ketoemäntä suosittelee: