Kanasatay
Nyt olen pari viikkoa testaillut shiritakinoodeleita, tosin vaan yhtä laatua. Siitä saa kyllä aivan ihania ruokia kokattua, eikä tarvitse aina olla tekemässä spagettia kesäkurpitsasta tai pilkkomassa jotakin, tarkkana saa olla, että ei ala kasvikset vähetä lautaselta tämän kanssa , kun niin helppoa on!
Itse tein kahdessa osassa, eli ensin laitoin kanan marinoitumaan jääkaappiin vuorokaudeksi ja sitten jatkoin, mutta huomioi, että itse kastikkeeseen tulee samoja aineksia, eli jos teet myös kastikkeen samana päivänä, niin otappa toinen astia mihin mittaat samalla kastikkeenkin ainekset.
Tarvitset:
Broilerin suikaleita tai filettä 500g jonka pilkkoo vaikka taloussaksilla pienemmäksi.
Marinaadiin:
-3-valkosipulinkynttä
- 1 rkl tuoretta raastettua inkivääriä
-n. 2 tl soijakastiketta, mieluiten luomuna.
-1 rkl puristettua limemehua
-2 tl karppisokeria
-1tl seesamiöljyä
-1-2 tl tl riisiviinaetikkaa
-ripsaus cayennepippuria
Maista suolaisuus, jos sitä on liian vähän, lisää soijakastiketta.
Sekoita ainekset ja kaada esimerkiksi pakastepussiin, johon on helppo lisätä broilerit, pussi solmuun ja kääntelemään. Anna marinoitua ainakin pari tuntia jääkaapissa.
Kastike:
-1 dl maapähkinävoita (sokeroimaton)
-kookosmaitoa 2dl+ 1-2dl
-lime puristettuna
-1 rkl soijakastiketta
-2 tl raastettua inkivääriä
-1 murskattu valkosipulin kynsi
-1 tl seesaminöljyä
-1 tl riisiviinietikkaa
-ripsaus karppisokeria
Paistoon kookosöljyä
Päälle tuoretta korianteria maun mukaan.
Ota broilerit huoneen lämpöön ja valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset yhteen, paitsi kookosöljystä laita ensin vain 2 dl. Tarkista suolaisuus.
Paista broileri kuumalla pannulla ruskeaksi ja kumoa kastikkeen ainekset pannulle. Vähennä lämpöä ja anna hautua hetken. Lisää tarvittaessa kookosmaitoa sakeuden mukaan.
Leikkaa lopuksi tuoretta korianteria päälle.
Kommentit
Lähetä kommentti